Pikantni rizoto sa heljdom

Vec smo videle da su testa sa heljdinim brasnom izvrsna, ali i zrno heljde , samo po sebi je vrlo zdravo i treba ga koristiti u ishrani.

Potrebno je :
150 g pirinca
100 g heljde u zrnu
1 glavica crnog luka
1/2 l govedjeg bujona
ulje
biber
100 ml soja sosa
persun

Uprziti na ulju sitno iseckani crni luk.
Dodati oprani pirinac i ocedjenu heljdu i posle par minuta przenja sipati  bujon.

Ostaviti da se kuva dok pirinac i heljda ne omeksaju. Ja sam morala da dodam malo vode.
Zatim dodati  biber, soja sos i persun.

Ovakvo jelo moze biti glavno jelo u toku posta, a ja sam ga sluzila kao prilog uz pohovane svinjske snicle.

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Pindjur

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca