Krem corba sa sampinjonima

Brza corbica, zgodna za ove vrucine, ne morate dugo da je kuvate.
 
Sastojci:
300 g pečuraka
mala glavica crnog luka
litar supe
40 g putera
30 g brašna
biber, so, peršunov list
šolja kisele pavlake
pola limuna


Priprema:
Sitno iseckan crni luk dinstati sa sa mlevenim šampinjonima na puteru. Posuti brašnom i brzo pržiti, a zatim dolitu supu. Kada proključa, dodati so, biber i sok od limuna. Čorbu začiniti pavlakom i posuti sitno seckanim peršunovim listom.



Nisam imala limun u kuci, pa sam stavila kasiku domaceg jabukovog sirca i nisam koristila puter, vec ulje.

Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna pita sa visnjama i grizom

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral