Kuvane cufte u belom sosu



Gledala sam Lepog Brku, ali on je u cufte stavljao i sardinu, sto se meni nikako ne svidja. Cufte sam pravila po mome, a ideja za kuvanje i sos je Brkina

Potrebno je:

500 g mesanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2-3 cena belog luka
1 deblje parce starog hleba
1 jaje
so, biber, suvi zacin, mlevena paprika, satka i ljuta

1.5 l govedje supe d kocke za supu

Za sos :

2 kasike margarina

2 kasike brasna

sok od jednog limuna

1/2 l supe u kojoj su se kuvale cufte

Crni i beli luk izblendirati u blenderu i dodati mlevenom mesu.
Hleb natopiti u hladnoj vodi, pa ga rukama dobro iscediti i izmrviti na mleveno meso. Dodati sve zacine i dobro umesiti.
Praviti cufte zeljene velicine.

Spustati ih u kipucu supu i kuvati 10-ak minuta.



Za sos otopiti margarin, dodati brasno, malo ga uprziti pa postepeno doliti oko pola litre supe uz stalno mesanje.

Kuvati nekoliko minuta.



Ovako kuvane cufte bile su odlicnog ukusa, a pored sosa, uz njih sam spremala pire krompir i sveze sampinjone przene na ulju, sa malo crnog luka i zacina.




Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Posna pita sa visnjama i grizom

Jedna sasvim obicna pogaca