Ekleri

Recept sa SC kuvara, malo sam ga promenila, a moja velika deca su bila odusevljena.

Potrebno je:
4 dcl vode
2 dcl ulja
230 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo
1 l mleka
3 kesice pudinga od vanile
300 g šećera
3 kesice vanilin šećera
100 g margarina
6 jaja
1/2 l slatke pavlake
po želji čokolada, 50-100g

U šerpu staviti vodu i ulje i kad provri, skinuti sa vatre, ubaciti brašno i prašak za pecivo i dobro izmešati. Kad se ohladi, dodavati jedno po jedno jaje , neprestano muteci, treba odlicno umutiti. Kroz špric za tulumbe istiskati u pleh dobijeno testo dužine oko 7-8 cm. Peći na 220°C oko 20 min da dobiju lepu rumenu boju. Ne otvarati rernu (isto kao i za princes krofne).Jos vruce eklere preseći svaki na pola.

Od litra mleka uzeti 9 kasika hladnog mleka i razmutiti pudinge, a ostalo mleko prokuvati sa šećerom, pa mu dodati puding i kuvati dok ne zgusne. U vruc krem dodati margarin i vanilin secer i mesati dok se ne izjednaci.Krem ohladiti.
Umutiti i slatku pavlaku. U svaki ekler stavljati krem, pa slatku pavlaku preko njega. Svaki ekler dekorisati topljenom cokoladom.
Nisam probala, alo mislim da bi po ovom receptu i princes krofne bile odlicne.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna pita sa visnjama i grizom

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral