Pizza sa pletenim pokrivacem


Prvi cilj mi je bio da isprobam pletenje, moglo se to i sa nekom lisnatom pogacom, ali jela nam se pizza, pa sam pravila ovako :)

Sastojci :

400 g brasna

20 g svezeg kvasca

250 ml mleka

30 ml ulja

1 kasicica soli

1 kasicica secera

materijal za nadev koji volite

1 jaje za premazivanje

Dakle, akcenat nije na pizzi, nego na njenom pokrivacu.

Zamesiti testo tako sto u sredinu brsna namrvite kvasac, preko stavite jednu kasicicu secera, a po ivicama brasna jednu ravnu kasicicu soli, a onda dolivate mlako mleko i na kraju ulje.

Pokriti testo i ostaviti da naraste.

Kad testo naraste, podeliti ga na dva dela.

Od jednog dela napraviti podlogu za pizzu precnika oko 28 cm za okruglu tepsiju istog precnika i staviti je u tepaiju na papir za pecenje.

Od drugog dela napraviti kruh iste velicine i zaseci ga kao na slici.



Sad, gledano od sredine, uzeti drugu petlju, provuci ispod prve, pa uzeti trecu i provuci ispod druge i tako redom.

 
Kad zavrsite pletenje, prebacite u tepsiju preko nadeva.

Ja sam za nadev koristila kecap, rendanu pilecu salamu, sir, rendani kackavalj, sampinjone i origano, a vi mozete sta se vama svidi.

 
Ukljuciti rernu na 200 stepeni, a pizzu premazati umucenim jajetom.



Kad se rerna zagreje, peci 20-ak minuta.


 
Postupak za pletenje sam ucila odavde :

http://www.youtube.com/watch?v=jcLMbaPH8OM

Zelim ovom prilikom i da zahvalim Mubi koja vodi grupu Ostala je samo slika, koja nas sve podrzava da usavrsavamo "igranje sa testom" , kako to ona zove :)


Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Posna pita sa visnjama i grizom

Jedna sasvim obicna pogaca