Žarkoje na srpski nacin

Moj muz je u Rusiji jeo zarkoje, ispricao mi sastojke, ja malo guglala po netu i napravila neki mix koji mozda i nije zarkoje, ali bio je pravo bogatstvo ukusa i mirisa.

Potrebno je:

Dve vrste mesa po 300 g (ja sam koristila svinjsko i junece bez kostiju, naravno)

1 glavica crnog luka

2-3 sargarepe

3-4 krompira

1 tikvica

300 g svezih sampinjona

1 solja (za belu kafu) paradajza iz flase (zimnica)

1/2 solje graska

2-3 paprike iz tursije

1 suva ljuta papricica (ako volite)

2-3 cesnja belog luka sitno iseckanog

500 ml govedeg bujona od kocke za supu

Zacini: suvi zacin, so, biber, origano, mlevena crvena slatka paprika i ljuta paprika

1 casa kisele pavlake (200 g)

1 jaje



Meso iseci na kockice i proprziti na ulju u dubljem tiganju (voku) da dobije zlacanu boju. Izvaditi meso.

Glavicu crnog luka sitno iseckati i prziti na ulju u kom se przilo meso, dok ne porumeni. Vratiti meso. Sargarepu iseci na kolutove, krompir na kockice, tikvicu na kolutove ili narendati, papriku iz tursije na kolutove, sampinjone na listice i tim redom dodavati jedno po jedno, ukljucujuci i grasak.

 Kad uvri voda od povrca, naliti bujonom i staviti sve navedene zacine u kolicini po ukusu.
  Kada se sve prokuva 15-ak minuta, prebaciti u ovalni zemljani sud, naneti pavlaku sa umucenim jajetom i staviti u rernu zagrejanu na 200 st. da se zapece i dobije lepu boju.
 
Ne znam da li je ovo zarkoje, ali nisam omanula sto se ukusa tice.

Популарни постови са овог блога

Moja Bozicna cesnica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca

Posna pogaca za Badnje vece

Kako najjednostavnije napraviti ukrase za slavski kolac