Lazna lazanja



Ovo je nesto sto moja cera i ja mnogo volimo da jedemo. Mi smo izbacile iz originalnog recepta za lazanju sve sto nam se ne dopada, a dodale neke dodatke po svom ukusu.

Potrebno je:

250 g cevaste testenine

200 g mlevenog mesa

200 g salame /po izboru/

200 g sira ili kackavalja ili kombinovano

100gr kecapa

origano

mala glavica crnog luka

ulje

Obariti testeninu u posoljenoj vodi u koju ste dodali i nekoliko kapi ulja, da se rezanci ne bi slepili. Obarene rezance ocediti ,staviti u cediljku i preliti hladnom vodom.

Na zagrejanom ulju isprziti malu glavicicu sitno isecenog crnog luka i dodati mleveno meso da se i ono przi. Kad se meso proprzi, posoliti, dodati origano i kecap.

U podmazani sud redjati polovinu rezanaca, preko njih polovinu mlevenog mesa, preko mesa redjati salamu narendanu na krupnoj strani rendeta, a preko salame, sir ili kackavalj ili kombinovano, takodje narendano. Sve to ponoviti jos jednom, posuti origanom i peci u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, 15-20 min.




Prijatno :)

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Jedna sasvim obicna pogaca

Posna pita sa visnjama i grizom