Kolac sa visnjama i makom


Potrebno je:

3 jaja

1,5 casa secera (od jogurta)

1 casa ulja

1 casa kiselog mleka

13 kasika brasna

1 prasak za pecivo

50 g maka
visnje po zelji (300-500g)

Umutiti jaja sa secerom, dodati ulje, kiselo mleko i brasno pomesano sa praskom za pecivo i dobro izmesati.

Sipati polovinu mase u podmazanu i pobrasnjenu tepsiju br.28. Poredjati visnje i sipati ostatak mase. Iskreno, ja to nisam radila, sipala sam celu masu i poredjala visnje po njoj.

Peci na 200 stepeni oko 35 minuta.

Posuti secerom u prahu pre sluzenja, a ja sam otopila sto grama cokolade sa malo ulja i time prelila kolac.

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Pindjur

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca