Fasirane snicle sa pireom od krompira


Dugo nisam volela da ih jedem, pa ih nisam ni spremala, ali i to se promenilo.

Potrebno je:

500 g mesanog mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

2-3 cena belog luka

1 deblje parce starog hleba

1 jaje

so, biber, 1 kasicica slatke mlevene paprike, 1 kasicica ljute tucane paprike, suvi zacin

Crni i beli luk izblendirati u blenderu i dodati mlevenom mesu.

Hleb natopiti u hladnoj vodi, pa ga rukama dobro iscediti i izmrviti na mleveno meso. Dodati sve zacine i dobro umesiti.

Od ove kolicine, napravim 8 komada fasrki.

Prziti ih na ulju.

 
Kad ih izvadite, dodajte malo vodice u tiganj u kome su przene i to ce vam posluziti kao preliv za pire od krompira.

Pire od krompira pravila sam od mladog krompira uz dodatak soli i parceta margarina i nalivanjem mlakog mleka posle rucnog pasiranja, a na kraju malo i izmiksam mikserom da dobijem savrseno glatku masu.

Sluziti sniclu sa pireom prelivenim softom, a ja sam dodala i malo sosa od paradajza koji mi je ostao od pizze.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Jedna sasvim obicna pogaca

Posna pita sa visnjama i grizom