Usukanica



Volim sve vrste pita, a ovaj recept sam gledala na TV-u, isprobala i dopao mi se.


Potrebno je:

500 gr brasna

100 gr maslaca

2 jaja

150 ml mleka

20 gr svezeg kvasca

1 kasicica secera

1 kasicica soli

300 gr sitnog sira

3-4 kasika pavlake

origano

1 jaje za premazivanje

laneno seme za posipanje

Podmesiti kvasac u mlakom mleku sa jednom kasicicom secera i malo brasna i ostaviti da nadodje.

Kad stigne kvasac,zamesiti testo sa brasnom,solju,jajima i omeksalim maslacem.Ostaviti da naraste.

Kad naraste,razviti ga u oblik pravougaonika,debljine oko 5 mm.Premazati ga filom od sira,pavlake i origana po ukusu.Uviti rolat i uvijati ga u spiralu.

 Staviti u pleh od sporeta i napraviti krug.Iseci ga po sredini celom duzinom i ponovo uvrtati.

Ostaviti da naraste.



Premazati jajetom,po ukusu posipati lanenim semenom i peci u rerni zagrejanoj na 200 step. 30-35 min.



Mozda nisam bas bila vesta sa ovim uvrtanjem,ali je zato stvarno bilo ukusno.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Jedna sasvim obicna pogaca

Posna pita sa visnjama i grizom