Kineske pljeskavice sa paradajz sosom i pireom

Praviti kineske pljeskavice se stvarno isplati na ovim nasim balkanskim prostorima, "izdasne su" i ekonomicne. Ovaj recept je od moje prije, a skoro svako od vas ima neki svoj.

Sastojci:

300 g mesanog mlevenog mesa

2 komada jaja

100 ml ulja

200 ml vode

6 kasika brasna

1/2 kesice praska za pecivo

1 kasicica soli i origana

2-3 cesnja belog luka

Umutiti jaja, dodati mleveno meso i viljuskom dobro izmesati. Zatim dodati ostale sastojke.

Kasikom vaditi iz smese i prziti na vrelom ulju po nekoliko minuta sa jedne i sa druge strane.



 Sve sto se kasikom stavlja u ulje, obavezno posle przenja stavljam na papirnu salvetu da upije masnocu.

Kineske pljeskavice odlazem u sos od paradajza.

 Sluzim uz pire od krompira.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Jedna sasvim obicna pogaca

Posna pita sa visnjama i grizom