Krempite sa dve kore

Recept je iz casopisa Kremasti kolaci. Ispostavilo se da je odlican,nista nisam menjala,a dobila sam kolace koji me podsecaju na detinjstvo,kada smo u jedinoj poslasticari u gradu jeli ovu divnu poslasticu.

Potrebno je:

8 jaja

30 kasika secera

5 kasika mekog brasna

2 kasike ulja

4 pudinga od vanile

3 kesice vanilin secera

1l vode

prah secer za posipanje


Kora:

1 celo jaje i 3 zumanca umutiti sa 5 kasika secera. Dodati polovinu brasna i kasiku ulja. Pleh 22x35 cm pouljiti i pobrasniti, staviti papir za pecenje, sipati masu i peci koru oko 15minuta na 200 stepeni. Pecenu koru izruciti na podlogu posipanu kristal secerom. Na isti nacin napraviti i drugu koru, ali je ostaviti u plehu.

Krem:

Skuvati sirup od 20 ravnih kasika secera sa soljicom vode. Umutiti sne od 6 belanaca dodajuci kasiku po kasiku sirupa. 4 pudinga od vanile i vanilin secer skuvati u 1l vode. U umucena belanca dodavati i vruc puding kasiku po kasiku. Masu izruciti u pleh u kome je kora i prekriti drugom korom. Ostaviti da se prohladi, a onda u frizider jos nekoliko sati. Za posluzivanje posuti prah secerom.

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Pindjur

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca