Pita sa ovcijim mesom

Moj muz kaze :” Od svih kolaca najvise volim jagnjetinu” :) , zato je ova pita njegov omiljeni slatkis ;)

Recept baš nisam ja izmislila, ali sam ga prilagodila ukusu svojih ukućana.

500 g kora za pitu
1 glavica crnog luka
500 g mlevenog ovčijeg mesa
3 jaja
200 g brašna
2 dcl ulja
1 čaša jogurta (može i pavlaka)
so
biber
origano



Upržiti crni luk, dodati mleveno meso, so biber i origano.

Nadev pripremiti od jaja, brašna, jogurta i ulja, odvojiti 2-3 kasike i staviti u uprženo meso. Kore brojcano podeliti na 3 dela (ako imate u pakovanju 15 komada, na po 5 komada.) Ako su tanke, svaku treću premazivati nadevom, ako su punije, onda svaku drugu. Naslagati u plah trecinu kora, staviti polovinu fila, zatim druga trecina kora, pa ostatak fila i odozgo preostale kore. Kore ne nabirati, nego ih ravno postavljati, a ako su vece od pleha, presavijati ih.

Odozgo premazati ostatkom nadeva, posipati susamom i peći na 200°C oko 30 min.

Izvaditi iz rerne, blago poprskati vodom, pokriti da malo odstoji. Seći na kocke i služiti.

Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Jedna sasvim obicna pogaca

Posna pita sa visnjama i grizom