Kravajčići sa sirom

Ono sto svi obicno zovu buhtle, kod nas na jugu Srbije su kravajcici.

Potrebno je:

600 g brasna

30 g svezeg kvasca

1 kasicica secera

200 ml mleka

50 ml ulja

1 casa jogurta (200 ml)

2 jaja

1-2 kasicice soli

Za punjenje: 300 g sitnog sira i 1 jaje

Za premazivanje: 1 jaje



Podmesiti kvasac u mlakom mleku sa jednom kasicicom secera i malo brasna.
Kad kvasac nadodje, zamesiti testo sa brasnom i ostalim sastojcima. Mesiti dok testo ne pocne da se odvaja od ruku i od zidova suda. Pokriti i ostaviti da naraste.
Kad je testo naraslo, premesiti ga i podeliti na 16 loptica. Svaku lopticu rastanjit oklagijom ili na dlanu i unutra stavljati fil od sira i jajeta. Kravajcice poredjati u podmazanu tepsiju r-28 cm , kao na slici i ostaviti da narastu. Kad "napune" tepsiju, premazati ih umucenim jajetom i posipati susamom i lanenim semenom.


 
Peci u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 35-40 minuta. Pecene kravajcice pokriti i ostaviti da se prohlade.

 Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Jedna sasvim obicna pogaca

Posna pita sa visnjama i grizom