Kineske pljeskavice sa paradajz sosom i pireom
Praviti
kineske pljeskavice se stvarno isplati na ovim nasim balkanskim
prostorima, "izdasne su" i ekonomicne. Ovaj recept je od moje prije, a
skoro svako od vas ima neki svoj.
Sastojci:
300 g mesanog mlevenog mesa
2 komada jaja
100 ml ulja
200 ml vode
6 kasika brasna
1/2 kesice praska za pecivo
1 kasicica soli i origana
2-3 cesnja belog luka
Umutiti jaja, dodati mleveno meso i viljuskom dobro izmesati. Zatim dodati ostale sastojke.
Kasikom vaditi iz smese i prziti na vrelom ulju po nekoliko minuta sa jedne i sa druge strane.
Sve sto se kasikom stavlja u ulje, obavezno posle przenja stavljam na papirnu salvetu da upije masnocu.
Kineske pljeskavice odlazem u sos od paradajza.
Sluzim uz pire od krompira.
Sastojci:
300 g mesanog mlevenog mesa
2 komada jaja
100 ml ulja
200 ml vode
6 kasika brasna
1/2 kesice praska za pecivo
1 kasicica soli i origana
2-3 cesnja belog luka
Umutiti jaja, dodati mleveno meso i viljuskom dobro izmesati. Zatim dodati ostale sastojke.
Kasikom vaditi iz smese i prziti na vrelom ulju po nekoliko minuta sa jedne i sa druge strane.
Sve sto se kasikom stavlja u ulje, obavezno posle przenja stavljam na papirnu salvetu da upije masnocu.
Kineske pljeskavice odlazem u sos od paradajza.
Sluzim uz pire od krompira.
Коментари
Постави коментар