Kineske pljeskavice sa paradajz sosom i pireom

Praviti kineske pljeskavice se stvarno isplati na ovim nasim balkanskim prostorima, "izdasne su" i ekonomicne. Ovaj recept je od moje prije, a skoro svako od vas ima neki svoj.

Sastojci:

300 g mesanog mlevenog mesa

2 komada jaja

100 ml ulja

200 ml vode

6 kasika brasna

1/2 kesice praska za pecivo

1 kasicica soli i origana

2-3 cesnja belog luka

Umutiti jaja, dodati mleveno meso i viljuskom dobro izmesati. Zatim dodati ostale sastojke.

Kasikom vaditi iz smese i prziti na vrelom ulju po nekoliko minuta sa jedne i sa druge strane.



 Sve sto se kasikom stavlja u ulje, obavezno posle przenja stavljam na papirnu salvetu da upije masnocu.

Kineske pljeskavice odlazem u sos od paradajza.

 Sluzim uz pire od krompira.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral