Svasta nesto posno sa sremusem

Vec sam pisala o sremusu i kako ga ima vrlo kratko, a to je obicno za nas u vreme posta.
Pa, evo nekoliko jednostavnih recepata koje sam objedinila u jedan post.

                                 Posna popara sa sremusem

Jeste li skoro jeli poparu ? Kad postimo, obicno se setim stvari koje dugo nisam jela.
Na ulju proprziti seckani sremus, vrlo kratko, bukvalno minut-dva, nalijte vodom, posolite i dodajte malo origana.
Kad voda provri, sklonite sa vatre, stavite stari hleb isecen na kockice i neka malo odstoji van vatre.
Vratite  na ringlu i mesajte nekoliko minuta da se popara skuva i izgubi miris vode.

                             Salata sa sargarepom i sremusem


Stavite sta volite, ovde ima rendane sargarepe, sremusa, celera, cicoke...ulja, soli...


                           Corbast pasulj sa sremusem

Pasulj potopite preko noci, ujutru prospite tu vodu, nalijte drugom, pa kad provri, prospite i nju.
Opet naliti vodom i staviti da se kuva. Kad provri, dodajte sitno seckanu glavicu crnog luka, malo ulja i so.
Ovako pripremljen pasulj bice kuvan za sat vremena.
Zaprsku pripremite od ulja, naseckanog sremusa i naseckane paprike sa venca koju ste pre toga malo ispekli na ringli.
Kratko proprziti, skloniti sa vatre i dodati slatku alevu papriku i ljutu tucanu papriku.
Nalijte zaprsku u pasulj i kuvajte otklopljeno jos 10-ak minuta.

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Pindjur

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca