Posna lenja pita



Kad vas "spopadnu" u kuci u potrazi za nekim slatkisem, brzo se pravi i pece :)

Potrebno je:

1 kg prokiselih jabuka

250 gr brasna

180 gr margarina

6-7 kasika hladne vode

1 limun

2 kasike secera

1 kesica vanilin secera

malo soli, cimeta, secera u prahu i pekmeza

Zamesiti testo od umucenog margarina uz dodavanje brasna sa malo soli i vode. Podeliti ga na dva dela. Svaki deo razviti oklagijom, pa jednim delom pokriti dno pouljene i pobrasnjene tepsije. Ja sam koristila tepsiju r-28, tako da je pita za moj ukus bila previse tanka, stoga preporucujem za ovu meru sastojaka manju tepsiju.

Izrendane jabuke ocediti, pomesati sa secerom, limunovim sokom, cimetom i vanilin secerom. Izbosti testo u tepsiji viljuskom i pokriti ga filom od jabuka. Preko svega staviti drugi deo razvucenog testa. Prstima pritisnuti ivice kolaca. Peci u rerni na 200 step. oko 25-30 min. Vrelu pitu premazati tankim slojem pekmeza i posuti secerom u prahu.

Ako imate vremena, mozete jabuke da izdinstate dok ne uvri njihova tecnost.

Recept je iz casopisa Posna jela i kolaci br.2

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Pindjur

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca