Posna corba sa zeljem i sampinjonima

Moja majka je dok sam bila dete stavljala zelje u pasulj i meni so tada nije bas nesto dopadalo.
Pravila je corbu sa zeljem i mesom i uz dodatak kiselog mleka bilo je vec vrlo prihvatljivo.
Ali, kad postite i ova jednostavna corba ce vam se dopasti.

Potrebno je :
500 g zelja
300 g svezih sampinjona
1 sargarepa
1 glavica crnog luka
so, biber, aleva paprika, slatka i ljuta
1 puna kasika brasna

Uprziti sitno iseckani crni luk na ulju u serpi u kojoj cete kuvati corbu. Dodati sargarepu isecenu na krugove i sampinjone isecene na listice i jos malo proprziti.
Dodati kasiku brasna, promesati sve i proprziti minut-dva.
Onda dodati jednu kasicicu slatke crvene sitne paprike i jednu kasicicu ljute tucane paprike.
Naliti vodom, kuvati 20-ak minuta, pa dodati krupno naseceno zelje.
Dodati zacine po ukusu i kuvati jos desetak minuta.

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Pindjur

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca