Posne sirinjavke sa sremusem


Iskoristite ovo kratko vreme koliko ima sremusa.
 Potrebno je:

1/2 kg brasna
25 gr svezeg kvasca
1 kasicica soli
400ml mlake vode
100 g posnog sira

10-ak listova sremusa
ulje

U brasnu napraviti udubljenje, izmrviti kvasac i zamesiti testo sa mlakom vodom i solju. Pokriti i ostaviti da nadodje. Kad testo nadodje, dodati  narendan posni sir i naseckani sremus.


U tepsiju r.24 cm sipati ulje da pokrije dno i zagrejati ga. Kasikom vaditi testo, malo ga uvaljati u ulje u tepsiji i redjati jedno do drugog.


Peci u rerni zagrejanoj na 200step. oko 35-40min.



Популарни постови са овог блога

Ajvar

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Pindjur

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca