Posne slatke kiflice u dve boje



Fine posne kiflice koje se inace prelivaju serbetom, ali ja to nisam radila.

Potrebno je:

40 g svezeg kvasca

800 g brasna

4 dl mlake vode ili sojinog mleka

4 dl ulja

1 kasika kakaoa

marmelada od jagoda za filovanje

prah secer za posipanje

Parce svezeg kvasca podmesiti u mlakoj vodi sa kasikom secera i malo brasna.
Kad kvasac nadodje, od polovine zamesiti testo sa 400 gr brasna, 2dl ulja i kakaom, a sa drugom polovinom kvasca isto tako, samo ne stavljati kakao. Pokriti testa i ostaviti da narastu.
Kad se testo udvostruci, lagano ga premesiti i obadva testa podeliti na po 6 jufki.
Razvijati prvo belu jufku, a onda preko nje stavljati braon razvijenu jufku.Od svake jufke dobije se po 8 kiflica, ukupno 48 kom. Filovati sa marmeladom od jagoda.


Peku se na 200 stepeni oko 20-25 minuta.
Valjati ih u prah secer.

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Pindjur

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca