Posni pilav sa sampinjonima



Moj muz je u prodavnici zdrave hrane kupio neki pirinac za koji nije zapamtio kako se zove.
Uz dodatak malo integralnog i obicnog pirinca, svezih sampinjona, napravila sam pilav odlicnog ukusa, a svako zrno pirinca je ostalo celo, sto mi se posebno dopada.
Potrebno je :
1 solja ( od 300 ml) pirinca, ja sam stavila te tri vrste koje sam gore pomenula
1 glavica crnog luka
1 sargarepa
200-300 g svezih sampinjona
ulje, so, kari, djumbir, biber, origano, suvi zacin

Na ulju proprziti glavicu sitno iseckanog crnog luka, pa dodati sargarepu isecenu na kolutove i sampinjone isecene na listice. Jos malo prziti , pa dodati pirinac. Prziti dok ne pocne pirinac da se skuplja u grudvicama.
Naliti  3 solje vode, pa kad provri dodati jednu kasicicu soli, malo vegete, malo bibera, pola kasicice karija, pola kasicice djumbira u prahu i pola kasicice origana koji uvek lepo ide uz sampinjone.
Staviti u rernu na 200 stepeni da se pece oko 30 minuta ili dok ne uvri sva tecnost.

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Pindjur

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca