Kiflice pivarice



Omiljen posni kolač u mom kraju, vrlo čest i na slavskim trpezama.

Potrebno je:

Za testo:

2 soljice piva (one manje,za crnu kafu, oko 100 ml jedna)

4 soljice ulja

600-700 gr brasna

1 prasak za pecivo

Za sirup:

6 soljice secera

3 soljice vode

Za valjanje kiflica:

100gr mlevenih oraha

100gr secera u prahu

Zamesiti testo sa 600 g brasna, ako je previse mekano dodajte jos 100g, pa oblikovati kiflice. Ja ih oblikujem tako sto napravim malu kuglicu, razvaljam je izmedju dlanova u valjak i savijem na plehu, pritisnuvsi krajeve u male spiceve. Peci u rerni zagrejanoj na 200step., 20-25min, da ostanu bele.

Vruce kiflice direktno u plehu prelivati hladnim sirupom, da cvrci. Sirup skuvati pre pecenja kiflica, da vri oko 3 minuta, po ukusu dodati u njega vanilu i kriske limuna.

Kad se kiflice ohlade, valjati ih u smesu za valjanje.


Популарни постови са овог блога

Ajvar

Pindjur

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca