Posne krofne



Za one koji vole, isto to, samo posno.

Potrebno je za testo:

Oko 400 gr brasna

250 ml mlake vode

20 gr svezeg kvasca

4 kasike secera

1 soljica ulja (100 ml)

Za przenje , takodje, ulje

Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti na toplom, pokriveno, da naraste. Kada nadodje, rastanjiti oklagijom do debljine oko 2cm i vaditi casom ili kalupom. Ostaviti na pobrasnjenoj povrsini jos malo da odstoje. Za to vreme zagrejati ulje i prziti u dubljoj serpici na umerenoj temperaturi. Naravno, postupak je isti kao i kod przenja mrsnih krofni, spustati onu stranu koja je bila gore.

Za sluzenje posuti prah secerom.

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Pindjur

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca