Posne krofne



Za one koji vole, isto to, samo posno.

Potrebno je za testo:

Oko 400 gr brasna

250 ml mlake vode

20 gr svezeg kvasca

4 kasike secera

1 soljica ulja (100 ml)

Za przenje , takodje, ulje

Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti na toplom, pokriveno, da naraste. Kada nadodje, rastanjiti oklagijom do debljine oko 2cm i vaditi casom ili kalupom. Ostaviti na pobrasnjenoj povrsini jos malo da odstoje. Za to vreme zagrejati ulje i prziti u dubljoj serpici na umerenoj temperaturi. Naravno, postupak je isti kao i kod przenja mrsnih krofni, spustati onu stranu koja je bila gore.

Za sluzenje posuti prah secerom.

Популарни постови са овог блога

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Kako najjednostavnije napraviti ukrase za slavski kolac

Pijano voce

Atomski kolac sa jabukama ( za post na vodi )