Hleb od heljdinog i psenicnog brasna



Od svih hlebcica koje sam mesila, ovaj mi je najvise "legao", divna hrskava korica, fino pecena unutrasnjost, ma, sve je ispalo kako treba !


Potrebno je :

250 g heljdinog brasna

250 g psenicnog brasna T-500

25 g svezeg kvasca

300 ml mlake vode

50 ml ulja

1 kasicica soli


Pomesati obadve vrste brasna.

U sredini napravite udubljenje, izmrvite kvasac i stavite kasikicu secera preko njega.
Okolo posipajte so i ulje.
Lagano sipajte mlaku vodu na kvasac i zamesite testo.
Kad pocne da se odvaja od ruku, napravite finu loptu i pokrijte da naraste.
Kad testo naraste, premesite ga na pobrasnjenoj podlozi.
Razklagijajte ga na velicinu tepsije precnika 22 cm.
Stavite ga u pouljenu i pobrasnjenu tepsiju, pokrijte i neka ponovo naraste.
Kad naraste, premazite ga mesavinom ulja i vode, zasecite na tri mesta i stavite u hladnu rernu. Ukljucite na 200 stepeni i pecite sve ukupno oko 45 minuta.
Pecen hleb poprskajte malo vodom i pokrijte da se prohladi.
A bude, bez leba da ga jedes :)

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna pita sa visnjama i grizom

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral