Posna torta sa keksom i pudingom



Klasicna torta sa keksom i pudingom, samo sam je "pretvorila" u posnu.

Potrebno je:

800 g posnog keksa sa prelivom od cokolade (Zlatni pek")

3 pudinga od jagode

1,5 l bistrog soka od sumskog voca

4 kesice posnog slaga (kesica je 40 g)

1 margarin (250 g)

200 g secera u prahu

300 ml kisele vode

4 kasike gustina


Skuvati puding i gustin u 1 l soka sa 6 kasika secera i ostaviti da se ohladi.

Umutiti omeksali margarin sa secerom u prahu i dodati u ohladjen puding, pa dobro izjednaciti krem.

Umutiti slag sa hladnom kiselom vodom.

Keks pre redjanja dobro natopiti u preostalom soku. Posni keks je tvrdji od mrsnog, a meni se desilo da ga nisam bas dobro natopila, pa je torta morala duze da odstoji da bi omeksao.

Redjati keks u posluzavniku za tortu, tako da cokoladni deo bude gore, po 4 komada vodoravno u redu i po 7 komada u koloni.

Ostaviti po 1/4 krema i slaga za dekoraciju.

Na prvi red keksa rasporediti 1/2 krema od pudinga, a preko njega 1/2 slaga.

Poredjati drugi sloj keksa, pa ponoviti postupak sa kremom i slagom.

Odozgo staviti jos jedan sloj keksa i ukrasiti ostatkom krema i slaga.

Ostaviti u frizider da odstoji 24 sata.

Prijatno!

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Pindjur

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca