Posna bajadera torta



Lagano i brzo se sprema, moze se sluziti i kao kolac i kao torta.

Potrebno je:

I fil:

1/2 margarina (125gr)

125 gr prah secera

300 gr posnog mlevenog keksa ("Zlatni pek" ili "Gustav")

200 ml gaziranog soka od narandze

200 gr posne cokolade za kuvanje

II fil:

3 kesice pudinga od vanile

400 ml sojinog mleka

1 vanilin secer

250 gr margarina

250 gr prah secera

III fil:

125 gr secera

300 gr mlevenih oraha ili lesnika

300 ml sojinog mleka

1 vanilin secer

50 gr margarina

Za glazuru:

200 gr cokolade za kuvanje

Crni fil:

Umutiti margarin sa prah secerom, pa dodati mleveni keks, sok i omeksalu cokoladu i dobro izmesati.

Zuti fil:

Skuvati puding u sojinom mleku sa vanilin secerom. Hladan puding pomesati sa margarinom umucenim sa prah secerom.

Braon fil:

Mlevene orahe ili lesnike pomesati sa secerom i popariti sa vrelim sojinim mlekom. Dodati vanilin secer i parce margarina i izmesati.

Oblikovati na posluzavniku: crni fil-zuti fil-braon fil.

Odozgo preliti glazurom od topljene cokolade uz dodatak malo ulja.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna pita sa visnjama i grizom

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral