Posna bajadera torta



Lagano i brzo se sprema, moze se sluziti i kao kolac i kao torta.

Potrebno je:

I fil:

1/2 margarina (125gr)

125 gr prah secera

300 gr posnog mlevenog keksa ("Zlatni pek" ili "Gustav")

200 ml gaziranog soka od narandze

200 gr posne cokolade za kuvanje

II fil:

3 kesice pudinga od vanile

400 ml sojinog mleka

1 vanilin secer

250 gr margarina

250 gr prah secera

III fil:

125 gr secera

300 gr mlevenih oraha ili lesnika

300 ml sojinog mleka

1 vanilin secer

50 gr margarina

Za glazuru:

200 gr cokolade za kuvanje

Crni fil:

Umutiti margarin sa prah secerom, pa dodati mleveni keks, sok i omeksalu cokoladu i dobro izmesati.

Zuti fil:

Skuvati puding u sojinom mleku sa vanilin secerom. Hladan puding pomesati sa margarinom umucenim sa prah secerom.

Braon fil:

Mlevene orahe ili lesnike pomesati sa secerom i popariti sa vrelim sojinim mlekom. Dodati vanilin secer i parce margarina i izmesati.

Oblikovati na posluzavniku: crni fil-zuti fil-braon fil.

Odozgo preliti glazurom od topljene cokolade uz dodatak malo ulja.

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Pindjur

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca