Letnji djuvec bez mesa

Potrebno je sve od povrca koje volite i pirinac, naravno:)


1 glavica crnog luka

2-3 cena belog luka

3-4 krompira srednje velicine

1-2 sargarepice

1 tikvica

1 sveza paprika

400 g sampinjona

1 zelena ljuta papricica

1-2 sveza paradajza ( ja stavljam jos uvek paradajz iz flase od zimnice)

1 solja graska

1 soljica (za crnu kafu) pirinca


 Od zacina: so, biber, suvi zacin, origano, slatka i ljuta mlevena i tucana paprika, djumbir u prahu i kari u prahu

1 jaje i malo kisele pavlake, 2-3 kasike za preliv.


Iseckati glavicu crnog luka i proprziti na ulju, dodati sargarepu isecenu na kolutove, papriku i papricicu, krompir i tikvicu na kockice, sampinjone na listice , paradajz i beli luk.

Kad uvri voda od povrca dodati pirinac i zacine u kolicini po ukusu, samo cu reci da kari i djumbir stavim po pola kasicice, a ostale zacine po jednu ravnu kasicicu.

Naliti sa pola litre supe od neke kocke (bujona) ili vode.
 


Odozgo preliti sa jajetom umucenim sa malo pavlake i zapeci u rerni na 220 stepeni, oko 45 minuta , mozda i krace.

Uzivajte !

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Jedna sasvim obicna pogaca

Posna pita sa visnjama i grizom