Letnja musaka


Nisam znala kako drugacije da nazovem ovo jelo koje je inace spremao moj muz u pokusaju da to bude neko jelo koje je jeo u Rusiji, sa puno povrca, a trcis, trcis, pa naidjes na komadic mesa :) Kolicine su proizvoljne.

Potrebno je:

tikvica

plavi paradajz

sampinjoni

krompir

sargarepa

paprika

crni luk

beli luk

od zacina slatka mlevena paprika, ljuta tucana paprika, so, biber, djumbir i origano

rum

suva kobasica

slanina

paradajz


Luk iseci na reznjeve, a povrce na stapice.

U pouljeni pleh nasuti promesano i zacinjeno povrce i dodati malo neke suve kobasice i malo slaninice. Naliti vodom da ogrezne i dodati malo ruma.



Peci na 200 stepeni dok povrce ne omeksa, a onda preliti jajima umucenim sa kiselom pavlakom i pokriti kolutovima paradajza.

Vratiti u renu i zapeci.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Jedna sasvim obicna pogaca

Posna pita sa visnjama i grizom