Lenja pita sa višnjama



Ovaj kolac  podseća na dva starinska kolaca nase  domaće kuhinje - lenju pitu i  kolač sa visnjama.

Sastojci :
2 jaja
450 g brasna
1 prasak za pecivo
2 vanilin secera, jedan za testo, a drugi za visnje
200 g secera
150 g margarina ili putera
5 kasika mleka
300-400 g visanja
2-3 kasike secera i 1-2 kasike prezle za visnje
prah secer za posipanje

Brasno pomesati sa praskom za pecivo, pa dodati jaja, secer, vanilin secer, mleko i omeksali puter ili margarin. Umesiti glatko testo. Podeliti ga na dve polovine. Od jedne polovine razviti krug ili pravougaonik, zavisno od toga u cemu pecete, a ja sam pekla u okrugloj tepsojo br.28. Testo sam rasklagijala na papiru za pecenje i tako ga prenela u tepsiju. 
Na testo poredjati visnje pomesane sa secerom i prezlom, pa preko staviti drugu polovinu testa. Izbockati testo viljuskom pre stavljanja u rernu.
Peci na 200 stepeni oko 35 minuta.
Pre sluzenja posuti prah secerom.
 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Jedna sasvim obicna pogaca

Posna pita sa visnjama i grizom