Lenja pita sa višnjama



Ovaj kolac  podseća na dva starinska kolaca nase  domaće kuhinje - lenju pitu i  kolač sa visnjama.

Sastojci :
2 jaja
450 g brasna
1 prasak za pecivo
2 vanilin secera, jedan za testo, a drugi za visnje
200 g secera
150 g margarina ili putera
5 kasika mleka
300-400 g visanja
2-3 kasike secera i 1-2 kasike prezle za visnje
prah secer za posipanje

Brasno pomesati sa praskom za pecivo, pa dodati jaja, secer, vanilin secer, mleko i omeksali puter ili margarin. Umesiti glatko testo. Podeliti ga na dve polovine. Od jedne polovine razviti krug ili pravougaonik, zavisno od toga u cemu pecete, a ja sam pekla u okrugloj tepsojo br.28. Testo sam rasklagijala na papiru za pecenje i tako ga prenela u tepsiju. 
Na testo poredjati visnje pomesane sa secerom i prezlom, pa preko staviti drugu polovinu testa. Izbockati testo viljuskom pre stavljanja u rernu.
Peci na 200 stepeni oko 35 minuta.
Pre sluzenja posuti prah secerom.
 

Популарни постови са овог блога

Moja Bozicna cesnica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca

Posna pogaca za Badnje vece

Kako najjednostavnije napraviti ukrase za slavski kolac