Posni kroasani


 Sto kazu, lisnati kao iz pekare :)

Sastojci :

600 g brasna
30 g svezeg kvasca
400 ml sojinog mleka
3 kasike ulja
1 kasicica soli
 i jos oko pola paklice margarina za premazivanje

Testo zamesiti tako sto se u brasnu napravi udubljenje, izmrvi kvasac, pa se polako dodaje sojino mleko i ulje. Kad se dobije glatko testo, pokriti ga i ostaviti da naraste.
Kad naraste, premesiti ga, rasklagijati u oblik pravougaonika i premazati topljenim margarinom. Preklopiti sa leve strane do pola, pa sa desne strane do pola, a onda odozgo.
Pokriti i ostaviti 15-ak minuta.
Postupak ponoviti jos dva puta.
Na kraju rasklagijati testo u oblik kruga , seci 16 kiflica i zavijati.
Mozete rasklagijati i u oblik pravougaonika, pa seci kako vam zgodno.
Ukljuciti rernu na 200 stepeni.
Pre pecenja kroasane premazati takodje topljenim margarinom, a ja sam u njega stavila i prstohvat kurkume, zato su mi ovako zuti.
Peci ih oko 20 minuta.
I ruckati uzivajuci :)

Коментари

  1. Water Hack Burns 2 lb of Fat OVERNIGHT

    Well over 160,000 men and women are losing weight with a simple and SECRET "liquids hack" to burn 1-2lbs each night while they sleep.

    It's scientific and works every time.

    Here's how you can do it yourself:

    1) Hold a glass and fill it half the way

    2) Then learn this amazing hack

    you'll be 1-2lbs thinner in the morning!

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral