Brkina Romanijska šnicla sa zajednicom


Jedno od prelepih jela koje nam Brka sprema na TV-u. Nisam imala sastojke sa Romanije, prilagodila sam recept svojim mogucnostima.
Sastojci :
800 g svinjskih snicli
200 g sitnog sira
1 casa kisele pavlake
so, biber, ulje
800 g krompira
2-3 sargarepe
1 glavica crnog luka

U nauljen pekac poredjati krompir isecen na krupne kriske, sargarepu i sitno iseckan crni luk. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Staviti u rernu poklopljeno da se pece na 180 stepeni.
Dok se krompir pece istanjiti snicle tuckom za meso i posoliti.
Napraviti zajednicu tako što se dobro izmešaju pavlaka i sir. Svaku šniclu nafilovati sa zajednicom i preklopiti. Krajeve ponovo izlupati tuckom.


Prziti snicle u tiganju i sa jedne i sa druge strane.
Kad krompir i sargarepa omeksaju, poredjati snicle preko njih i peci jos 15-ak minuta da se dobije lepa boja. Ja sam ostavila otklopljeno.
Jelo je bilo izvrsno, a originalan recept mozete pogledati ovde :
http://www.gastronomad.rs/recepti261.html

Коментари

  1. As reported by Stanford Medical, It is in fact the one and ONLY reason women in this country live 10 years longer and weigh on average 19 KG less than us.

    (And really, it has totally NOTHING to do with genetics or some secret exercise and really, EVERYTHING related to "HOW" they eat.)

    P.S, What I said is "HOW", not "what"...

    CLICK on this link to reveal if this little questionnaire can help you unlock your real weight loss possibilities

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna pita sa visnjama i grizom

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral