Posni kroasani


 Sto kazu, lisnati kao iz pekare :)

Sastojci :

600 g brasna
30 g svezeg kvasca
400 ml sojinog mleka
3 kasike ulja
1 kasicica soli
 i jos oko pola paklice margarina za premazivanje

Testo zamesiti tako sto se u brasnu napravi udubljenje, izmrvi kvasac, pa se polako dodaje sojino mleko i ulje. Kad se dobije glatko testo, pokriti ga i ostaviti da naraste.
Kad naraste, premesiti ga, rasklagijati u oblik pravougaonika i premazati topljenim margarinom. Preklopiti sa leve strane do pola, pa sa desne strane do pola, a onda odozgo.
Pokriti i ostaviti 15-ak minuta.
Postupak ponoviti jos dva puta.
Na kraju rasklagijati testo u oblik kruga , seci 16 kiflica i zavijati.
Mozete rasklagijati i u oblik pravougaonika, pa seci kako vam zgodno.
Ukljuciti rernu na 200 stepeni.
Pre pecenja kroasane premazati takodje topljenim margarinom, a ja sam u njega stavila i prstohvat kurkume, zato su mi ovako zuti.
Peci ih oko 20 minuta.
I ruckati uzivajuci :)

Популарни постови са овог блога

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca

Posna pogaca za Badnje vece

Pijano voce