Engleski komisbrot sa visnjama

Jako je omiljen i u svim kuhinjama ovog regiona.Originalni recept sadrzi suvo voce i voce iz slatka, a ja sam ga spremala ovako.
Sastojci :
5 jaja
150 g margarina ili putera
150 g visanja ( iz zamrzivaca)
250 g brasna
1 kasicica praska za pecivo
200 g secera

Umutiti omeksali margarin sa secerom, pa dodati zumanca. Kad se dobije penasta masa, dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo. Dodati posebno umucena belanca i dalje mesati varjacom. Na kraju dodati visnje.
Peci u podmazanom i pobrasnjenom plehu na 180 stepeni oko sat vremena.
Ja sam  kolac pekla u rebrastom kalupu za kolac na metar.
Kad se kolac prohladi, seci ga po rebrima i sluziti posut secerom u prahu.

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Pindjur

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca