Peceni rebrasti krompir

Za posne dane kao sto je ovaj danas, lagani, fini letnji rucak uz neku lepu letnju salaticu...Gledala sam one krompire gde se u razreze stavlja slaninica ili neko suvo meso :) .
Ne znam da li je uopste potreban recept, ali evo, spremala sam ovako.

Potrebno je :
1 kg krompira
ulje i so

Krompire ocistiti i iseci na reznjeve , ali ne do kraja.
Ulje zagrejati, pa krompire poredjati u vruce ulje, tako da rezani delovi budu gore, posoliti i peci u rerni  na 220 stepeni.
Na svakih 15 minuta, prelivati ih vrucim uljem iz pleha.
Mozete ih posipati i ljutom tucanom paprikom ili nekim drugim zacinom koji volite.
Krompiri se peku 30-40 minuta, a 5 minuta pre vadjenja iz rerne, mozete dodati malo morskih plodova.

Ingredients:

1 kg of potatoes

oil and salt

 Clean and cut the potatoes into slices, but not completely.

Oil heat and arrange the potatoes in the hot oil, so that the cut parts are up, season with salt and bake in the oven at 220 degrees.

Every 15 minutes, baste them hot oil from the pan.

You can sprinkle them and pounded hot peppers or other spices that you like.

Potatoes are baked for 30-40 minutes, and 5 minutes before removing from the oven, you can add a little seafood.

Популарни постови са овог блога

Ajvar

Pindjur

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca