Przeni fileti soma

Za mlade domacice, kad su u pitanju fileti, njih uvek treba potpuno odmrznuti i ocediti i blago posoliti.

Za przenje spremiti malo brasna u koje dodati so, suvi zacin, a moze i malo zutog kukuruznog brasna i mlevene crvene paprike. Ja stavljam samo so i suvi zacin.

Svako parce ribe provuci kroz pivo, a onda uvaljati dobro u brasno. Meni se ovako mnogo vise dopada od pravljenja smese od piva i brasna za pohovanje, ali to je stvar licnog ukusa.

Ribu prziti na puno ulja, na jacoj vatri, po nekoliko minuta sa obadve strane.

A potrebno je:

1 kg fileta soma

so, suvi zacin

pivo

ulje

brasno

malo kukuruznog brasna i aleve paprike, ako volite.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Posna pita sa visnjama i grizom

Jedna sasvim obicna pogaca