Posna kornet pogaca

Moja omiljena, zato je i nastala posna verzija :)
Sastojci :
400 g belog psenicnog brasna
200 g kukuruznog brasna
200 g heljdinog brasna
40 g svezeg kvasca
500-600 ml mlake vode
60 ml ulja
2 kasicice secera
2 kasicice soli
oko 150 g margarina 

Ja sam ekpsperimentisala sa vise vrsta brasna, sto nije obavezno :)
Zamesiti dva testa.
Prvo testo zamesiti od 200 g belog psenicnog brasna, 200 g kukuruznog zutog domaceg brasna, 20 g svezeg kvasca, 250-300 ml mlake vode, 30 ml ulja, 1 kasicice secera i 1 kasicice soli.
Drugo testo zamesiti od 200 g belog psenicnog brasna, 200 g heljdinog brasna, 20 g svezeg kvasca, 250-300 ml mlake vode, 30 ml ulja, 1 kasicice secera i 1 kasicice soli.
Pokriti testa i ostaviti da narastu.
Kad testa narastu, premesiti ih i svako podeliti na 4 jufke.
Svaku jufku razvijati u krug, premazivati topljenim margarinom i stavljati jednu na drugu, naizmenicno zutu, pa braon boju.
Poslednja se , naravno, ne premazuje.
Rasklagijati testo na krug precnika oko 50 cm, pa iseci po ivicama oko 2 cm sirine, kao na slici.
Tu isecenu traku podeliti na tri dela, pa svaki urolati i staviti na sredinu tepsije.
Presostali krug iseci na 8 delova.
Svaki trougao urolati u kiflu, ali tako da 4 od 8 trouglova okrenete naopako, pa urolate, da bi dobili 4 zute i 4 braon kifle.
Svaku kiflu predeci na pola.
Redjati u tepsiju naizmenicno zutu, pa braon boju, tako da siri deo bude prema ivicama tepsije.
Pokriti tepsiju i ostaviti je da naraste.
Kad naraste, premazati je posnim majonezom.
Peci na 40 stepeni oko 40 minuta.
Ja sam koristila tepsiju br.32, ali cu sledeci put uzeti br.28 , mislim da ce izgledati jos lepse.
Prijatno :)








Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna pita sa visnjama i grizom

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral