Univerzalna posna corba za post na vodi
Ovu corbu sam nazvala univerzalnom, jer je mozete kuvati sa apsolutno bilo kojim povrcem koje volite.
Potrebno je:
1 glavica crnog luka (stavila sam onaj ljubicasti)
2-3 cesnja belog luka
2-3 veca krompira
2-3 sargarepice
1-2 paradajza
2 paprike sveze ili iz tursije
malo parcence svezeg djumbira
zacini: so, biber, origano, suvi zacin
2 jelovske kasike projnog domaceg brasna (kukuruzno)
1 kasicica sitne crvene paprike
Za corbu sitno iseckati crni i beli luk, krompir na kockice, sargarepu i papriku na kolutove, paradajz oljustiti i sitno iseckati, djumbir narendati (voditi racuna da je ljut) i sve staviti u serpu da se kuva.
Posle 30-ak minuta dodati sve navedene zacine, ostaviti da prokuva, a projno brasno i mlevenu crvenu papriku rastvoriti sa malo mlake vode i time "zaprziti" corbu. Ostaviti jos neki minut da vri, zbog brasna. Ideju da stavljam projno brasno umesto psenicnog u posne corbe, dala mi je mlada prijateljica sa FB koja je vegetarijanac.
Mozete skuvati i posne makarone, kao sto sam ja uradila.
Коментари
Постави коментар