Riblji ustipci



Trebalo je da budu riblje pljeskavice, ali je masa bila premekana, pa smo napravili ustipke.

Potrebno je:

1 kg somovih fileta

3 parceta starog hleba

1/2 kesice praska za pecivo

rum (po ukusu), a i ne mora

suvi zacin, biber, so po ukusu ili neki drugi riblji zacin

projno (kukuruzno) brasno za valjanje


Fileti treba da budu dobro ocedjeni, da nema vode.Hleb potopiti da odstoji u vodi, pa takodje dobro ocediti.

Samleti ribu zajedno sa hlebom , moze u blenderu ili u rucnom mlinu.

Dodati zacine i rukama izraditi masu.

Praviti ustipke, valjati u kukuruzno brasno i prziti na jacoj vatri u dubokom ulju.

Przene ustipke ostaviti na papir da se ocede od masnoce.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral