Posne kiflice sa pekmezom
Moje kiflice sa pekmezom sa mascu, dale su mi ideju za ovaj posni recept.
Potrebno je:
500 g brasna
25 g svezeg kvasca
150 ml sojinog mleka
1 margarin (250 g)
1 prasak za pecivo
pekmez za filovanje
prah secer pomesan sa jednim vanilin secerom za valjanje
Podmesiti kvasac u mlakom mleku sa kasicicom secera i malo brasna.
Umutiti omeksali margarin mikserom, dodati brasno, nadosli kvasac i zamesiti testo.
Pokriti i ostaviti da naraste.
Kad testo naraste, premesiti ga i podeliti na 4 jufke. Od svake jufke razviti krug, iseci na 8 delova, filovati pekmezom i zavijati kiflice.
Ukljuciti rernu na 200 c, kad ste zavrsili sa kiflicama.
Kad se rerna zagreje, peci ih dok ne porumene, oko 20-25 min. Treba da ostanu bele, meni se desi da mi vise potamne nego sto treba.
Valjati ih kad se malo prohlade u prah secer pomesan sa vanilin secerom.
Ako zelite da vam pekmez ne curi, pre stavljanja u rernu, stisnite ivice kiflica prstima, da izgledaju kao bombone i da vam se ne desi kao sto se meni to desilo :)
Коментари
Постави коментар