Posne palacinke
Volimo palacinke svi u kuci, pa tako i kad postimo.
Potrebno je:
500 g brasna
sojino mleko i voda ili kisela voda
1/2 kasicice praska za pecivo
1 kesica vanilin secera
prstohvat soli
2-3 jelove kasike secera
narendana kora od pola limuna
Ja radim tako sto u ciniju za mucenje stavim brasno, prasak za pecivo, so, secer, vanilin secer i izmesam, aonda dodajem sojino mleko i mutim mikserom. Kada dobijem glatku masu, dodajem vodu ili kiselu vodu do zeljene gustine. Kolicinu tecnosti odredite po svom ukusu, ali uvek neka bude vise vode nego mleka, tako i kod mrsnih palacinki.
Ostaviti smesu za palacinke da odstoji poklopljena 1-2 sata.
Prziti na po jednoj kasiki ulja za svaku palacinku u kvalitetnom i dobro zagrejanom tiganju. Ja przim na dva tiganja.
Ovakve palacinke su i sutradan meke.
Коментари
Постави коментар