Posna pita sa sampinjonima...kao iz buregdzinice
Neodoljiva posna pita, promenila sam osnovni recept za burek sa sirom iz casopisa Hrana i vino.
Potrebno je:
500gr kora za pitu
500gr svezih sampinjona
1 manja glavica crnog luka
so, biber, origano
posni dimljeni sir
250ml vode
125ml ulja
U tepsiju br.28 podmazanu uljem stavimo dve kore, s tim da krajevi kore budu van tepsije. Poprskamo mesavinom vode i ulja. Ostavimo 3 kore za kraj, a ostatak kora podelimo brojcano na dve grupe. Redjamo polovinu kora, guzvajuci ih u tepsiji. Poprskamo mesavinom vode i ulja. Nanesemo polovinu nadeva. Narendamo na krupnu stranu rendeta posni dimljeni sir i posipamo origanom. Ostatak kora naguzvamo u tepsiji, poprskamo mesavinom vode i ulja i ponovimo postupak sa nadevom, posnim sirom i origanom. Pokrijemo sa 2 od 3 preostale kore, tako sto stavimo jednu preko druge, blago ih naguzvajuci i poprskavsi vodom i uljem. Prve dve kore sa dna tepsije, ciji su krajevi bili van, presavijemo ka unutra, zatvarajuci pitu. Poprskamo vodom i uljem. Odozgo stavimo preostalu jednu koru i zavucemo je u krug oko pite. Poprskamo vodom i uljem. Pecemo 30 min. na 200 step.
Nadev:
Na malo ulja uprzimo 1 manju glavicu crnog luka. Isecemo oprane sveze sampinjone na listice i dinstamo dok ne uvri njihova tecnost uz dodavanje soli, bibera i origana po ukusu.
Коментари
Постави коментар