Peceni krompir sa kiselom paprikom i sampinjonima




Ovo mi dodje najzgodnije subotom, kad postimo, kao uvod za bolji nedeljni rucak.

Potrebno je:

1-1.5 kg krompira

300 gr svezih sampinjona

4-5 kiselih paprika iz tursije ili tegle

2-3 cesnja belog luka

so, biber, zacin

Krompir iseci na kolutove, sampinjone na listice, paprike na kolutove. Sve izmesati i zaciniti po ukusu. Dodati sitno iseckani beli luk.

Staviti u tepsiju sa uljem, naliti malo vode da ogrezne, pokriti folijom i peci u rerni na 220 step. oko 30 min, ili dok ne omeksa krompir. Onda skinuti foliju i zapeci dok ne dobije lepu boju.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral