Peceni krompir sa kiselom paprikom i sampinjonima
Ovo mi dodje najzgodnije subotom, kad postimo, kao uvod za bolji nedeljni rucak.
Potrebno je:
1-1.5 kg krompira
300 gr svezih sampinjona
4-5 kiselih paprika iz tursije ili tegle
2-3 cesnja belog luka
so, biber, zacin
Krompir iseci na kolutove, sampinjone na listice, paprike na kolutove. Sve izmesati i zaciniti po ukusu. Dodati sitno iseckani beli luk.
Staviti u tepsiju sa uljem, naliti malo vode da ogrezne, pokriti folijom i peci u rerni na 220 step. oko 30 min, ili dok ne omeksa krompir. Onda skinuti foliju i zapeci dok ne dobije lepu boju.
Potrebno je:
1-1.5 kg krompira
300 gr svezih sampinjona
4-5 kiselih paprika iz tursije ili tegle
2-3 cesnja belog luka
so, biber, zacin
Krompir iseci na kolutove, sampinjone na listice, paprike na kolutove. Sve izmesati i zaciniti po ukusu. Dodati sitno iseckani beli luk.
Staviti u tepsiju sa uljem, naliti malo vode da ogrezne, pokriti folijom i peci u rerni na 220 step. oko 30 min, ili dok ne omeksa krompir. Onda skinuti foliju i zapeci dok ne dobije lepu boju.
Коментари
Постави коментар