Hleb od psenicnog, razenog i jecmenog brasna
Mesila sam ga za svoju majku koja iz zdravstvenih razloga ne sme da jede beli hleb.
Potrebno je :
200 g psenicnog brasna
200 g razenog brasna
200 g jecmenog brasna
25 g svezeg kvasca
1 kasikica secera
400 ml mlake vode
1 kasicica soli
3 kasike ulja
50 g tikvenih semenki
50 g semenki suncokreta
jecmene pahuljice za posipanje.
Izmesati u posudi sve tri vrste brasna sa solju i semenkama, u sredini napraviti udubljnje, izmrviti kvasac, staviti kasikicu secera i zamesiti testo sa mlakom vodom i uljem.
Pokriti i ostaviti da naraste.
Kad naraste, premesiti ga, razvaljati oklagijom na velicinu tepsije za pecenje precnika 28 cm i staviti u tepsiju na papir za pecenje.
Pokriti i ostaviti da naraste.Kad naraste, zaseci nozem u obliku znaka plus, premazati mesavinom vode i ulja i posipati pahuljicama.
Peci na 200 stepeni oko 40 minuta.
Zdravo je, domace je :)
Коментари
Постави коментар