Neodoljive posne kifle


Recept je posna verzija i kopija ( sa malim izmenama ) recepta Neodoljive puter kifle sa Kulinarike  po kome ih je mesila moja prijateljica Milica. A, dragi prijatelji, kifle su toliko "zarazne " da to nije normalno. Moj muz je krenuo negde i poneo jednu za uz put i kaze da je razmisljao da se vrati po jos.
On uvek kaze kad napravim neke dobre kiflice da dok jede jednu vec misli na drugu :)

Potrebno je :
500 g brasna
350 ml mlake vode
20-25 g svezeh kvasca
1 kasicica secera
1 kasicica soli
50 ml ulja
100 g posnog majoneza
susam
100 g margarina

U brasnu napraviti udubljenje, izmrviti kvasac, staviti preko njega kasicicu secera, a po ivicama brasna sipati so.
Zamesiti testo sa mlakom vodom i uljem.
Testo dobro izraditi, pa podeliti na 16 jufkica.
Od svake jufkice razviti duguljastu elipsu i uvijati kiflu.
Ostaviti ih u plehu da narastaju oko 2 sata.
Kad narastu, premazati ih posnim majonezom, posuti susamom ( ja sam i lanenim semenom, ) i peci na 200 stepeni oko 20-25 minuta.

Vruce kifle preliti sa po dve kasike vrelog topljenog margarina.



I zaista su neodoljive !

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral