Posne pituljice
Pravila sam ih za svoju slavu, a ideja mi je od mojih mrsnih pituljica.
Sastojci :
1/2 kg kora za pitu
1 čaša kisele vode (od jogurta)
1/2 čaše ulja
300 g tvrdog posnog sira (kackavalja )
300 g kečapa
200 g mariniranih rezanih šampinjona
1 prašak za pecivo
origano
Priprema :
Sjediniti kiselu vodu, ulje i prašak za pecivo. Kore brojcano podeliti na dva dela, tako da ćete dobiti dva rolata.
Svaku koru obilno prskati mešavinom, a svaku drgu ili treću, zavisno koliko kora imate, filujte prvo kečapom, zatim sledeću rendanim sirom i poslednju šampinjonima. Posipati origanom po ukusu.
Uviti 2 rolata.
Staviti u zamrzivač da se zamrzne. Oko sat vremena pre pečenja izvadiri i kad se malo opuste, seći na rolatice, od dva rolata se dobije 24 kom.
Redjati u podmazan pleh, premazati kečapom i rendanim posnim sirom.
Peći na 200° oko 30 min.
Ako se zadrze, budu meke i više dana.
Коментари
Постави коментар