Posna corbica od przenog oslica
Verovatno se svima desi da posle posne slave ostane u kuci przene ribe, jer se uvek bojimo kod spremanja da ne bude malo . Moja svekrva i ja smo dosle na ideju da od te przene ribe napravimo jednu brzu corbicu.
Potrebno je:
7-8 parceta przene ribe
1 glavica crnog luka
2-3 cesnja belog luka
1 sargarepa
1 solja od 300 ml paradajza iz flase od zimnice
1 suva ljuta papricica
mlevena crvena slatka i ljuta paprika
so, biber, origano
2 kasike brasna
malo ulja
voda
Na malo ulja uprziti sitno naseckanu glavicu crnog luka. Dodati 2 kasike brasna i prziti dok ne porumeni. Skloniti sa vatre i dodati po jednu kasicicu mlevene slatke i ljute paprike. Naliti mlakom vodom (oko 1 l). Sargarepu iseci na tanke kolutice, beli luk sitno naseckati, ljutu papricicu takodje (ako volite), a ribu ocistiti od kostiju (ako je sa kostima) i isparcati na sitne delove-parcice. Sve staviti u corbu. Dodati navedene zacine po ukusu.
Ova corba se kuva oko 30 minuta. Po potrebi doliti mlaku vodu, a skuvanu corbicu mozete posipati i svezim persunom.
Коментари
Постави коментар