Pita sa sirom i ajvarom
Zima je,mozemo da ubiramo plodove svoga rada i dozvolimo sebi da koristimo ajvar i za pite.
Ideja za pitu mi je iz casopisa Dobra hrana, a malo sam ga izmenila, sta cu, moram :)
Potrebno je :
500 g kora za pitu
500 g sira
3 kasike ajvara
1 jaje
1 kasicica praska za pecivo
150 ml ulja
150 ml vode
Od polovine sira i jajeta napraviti jedan fil, a od ostatka sira i ajvara napraviti drugi fil.
Napraviti mesavinu vode, ulja i praska za pecivo.
Kore brojcano podeliti na dve polovine ( kod mene je u pakovanju bilo 20 kora, znaci po 10 komada ) , od kojih cete dobiti dva rolata.
Uzeti 4 kore, redjati jednu preko druge i prskati mesavinom vode i ulja. Na cetvrtu koru naneti cetvrtinu od ukupne kolicine fila od sira, a onda urolati rolat.
Potom uzeti 3 kore, stavljati jednu preko druge, prskati mesavinom, a preko trece naneti polovinu fila sa ajvarom.
Nakon toga rolat od sira staviti na pocetak kora filovanih ajvarom pa sve zajedno urolati.
Na kraju uzeti 3 kore, redjati jednu preko druge, prskati mesavinom i na trecu naneti cetvrtinu fila od sira.
Rolat od sira i ajvara staviti na pocetak kora filovanih sirom i sve zajedno urolati.
Od preostalih 10 kora napraviti jos jedan rolat.
Ja sam pisala recept za pakovanje od 20 kora, a vi cete naravno prilagoditi to broju kora u pakovanju koje imate.
Staviti rolate u pouljen pleh i peci na 200 stepeni oko 40-45 minuta.
Ovakve rolate mozete zamrznuti i kad vam zatreba, izvadite da se malo opuste, a onda secete na parcice i pecete. To vam dodje vrlo prakticno za iznenadne potrebe.
Коментари
Постави коментар