Posna bajadera
Moj omiljeni posni kolac. Svako ima svoj recept za bajaderu, a ovo je moj koji koristim vec 20-ak godina.
Potrebno je:
600 g secera
15 supenih kasika vode
250 g mlevenih oraha
250 g mlevenog posnog keksa
250 g margarina
11 stangli posne cokolade
Spinovati 600gr secera i 15 supenih kasika vode, dodati 250gr mlevenih oraha, 250gr mlevenog posnog keksa i 250gr margarina.
Sve dobro izmesati, skinuti sa vatre i podeliti na dva dela. U jedan deo staviti 5 stangli istopljene cokolade.
Formirati bajaderu na tacni. Dole staviti masu sa cokoladom i preko nje drugu polovinu mase. Zatim praviti glazuru.
Glazura: prospinovati 2 kafene kasicice kristal secera i 6 kasicica vode, dodati 6 stangli istopljene cokolade i 2 kafene kasicice ulja .Preliti glazuru preko bajadere kad se malo prohladi.
Medjutim, sada radije samo otopim cokoladu, dodam malo ulja radi sjaja i bude mi lepsa glazura.
Seci na stangle kad se stegne i ohladi.
Коментари
Постави коментар