Posna flija (filija, redaca)
Moja posna varijanta mrsnog etno specijaliteta.
Potrebno je:
800 g brasna
1.2 l vode
1-2 kasicice soli
ulje ili topljeni biljni margarin
Od navedenih sastojaka, (osim ulja ili margarina), umutiti glatko tečno testo, gušće nego za palačinke.
Pouljiti tepsiju br.28, r-28 i zagrejati.
Kutlačom sipati testo u tepsiju da pokrije dno.
Staviti tepsiju u rernu da se zapeče, na temperaturi od 220 stepeni.
Kad se testo zapeče, izvaditi tepsiju, premazati testo uljem ili topljenim margarinom i sipati novu količinu testa da se razlije po celoj tepsiji.
Vratiti u rernu da se zapeče, ali prethodno isključiti donji grejač od rerne i nastaviti pečenje samo sa uključenim gornjim grejačem.
Tepsiju sa zapečenim testom tako vaditi iz rerne, prelivati i sipati nove količine testa, sve dok se ne utroši celo testo.
Gotovu fliju iseći na kocke, premazati i vratiti u rernu na 2-3 min.
Služiti dok je topla, a meni se jako dopada i hladna.
Коментари
Постави коментар