Moja treca posna pogaca po modelu Valentine Zurkan
Ovo je moj treci pokusaj po modelu cuvene Valentine, a recept za testo je moj, od slavskog kolaca, samo malo manje vode. Ova pogaca je takodje posna kao i dve prethodne.
Potrebno je:
500 g brasna
250 ml mlake vode
25 g svezeg kvasca
malo ulja (do 50 ml)
1 kasicica soli
oko 100 g otopljenog biljnog margarina
1 kasicica secera
Podmesiti kvasac u mlakoj vodi sa jednom kasicicom secera i malo brasna.
Kad kvasac nadodje, zamesiti testo sa brasnom, solju i uljem. Pokriti i ostaviti da naraste.
Kad se testo udvostruci, premesiti ga i podeliti na cetiri dela. Svaki deo oklagijom razviti na precnik oko 20-22 cm.
Premazati prvi krug topljenim margarinom, staviti preko njega drugi, opet premazati, zatim treci i premazati i najzad odozgo cetvrti ne premazivati.
Dalje raditi po postupku na slikama, isecite testo sekacem za pizzu na osam delova, ali ne do kraja kruga.
Ovaj model je trebalo da bude najlaksi, ali meni nije bas savrseno ispalo, jer mi je testo izgleda bilo malo mekse.
Kad zavrsite sa oblikovanjem pogace, prebaciti je u podmazanu tepsiju r-24 i ostaviti da jos malo naraste, dok se ne zagreje rerna.
Коментари
Постави коментар